groene energie

Steeds meer huishoudens kiezen voor groene energie.

In Nederland kiezen steeds meer mensen voor groene energie. Dat is een goede ontwikkeling omdat het bijdraagt aan een beter klimaat. Maar ook vanwege de aantrekkelijke energietarieven. Zo is groene energie voordeliger dan de meeste mensen denken. Zo bieden veel energiebedrijven leuke aanbiedingen aan. Waarbij je eenmalig (na de looptijd) een korting kunt ontvangen.

Maar de aantrekkelijke korting is natuurlijk niet de enige reden waarom huishoudens voor groene energie kiezen. Want dat voordeel kun je ook voor de grijze variant krijgen. Het heeft vaker te maken met de bewustwording van uitstoot. Zo is groene energie niet opgewekt met fossiele brandstoffen als kolen, olie of gas. Maar komt groene energie vooral vanuit zonne-energie,https://zonnepanelenbv.nl/zonnepanelen-en-zonnepanelen-leveranciers-vergelijken/ windenergie of vanuit waterkrachtcentrales (in het buitenland).

Deze nieuwe groene en duurzame vormen van energie opwekken kennen geen schadelijke uitstoot en kunnen tientallen jaren mee. Dat is naast goed voor het milieu ook een aantrekkelijke investering voor energiebedrijven. Waar jij als consument uiteindelijk weer van kunt profiteren.

Wat zijn de voordelen van groene energie voor huishoudens?

Van het grootste voordeel merk je als consument eigenlijk maar weinig. Dat is de positieve bijdrage aan een schoner klimaat en beter Nederland. Maar iedereen die groene energie kiest draagt hier wel aan bij. Daarnaast profiteer je met groene energie van de steeds lager wordende energieprijzen. Dat maakt groene energie verbruiken een stuk aantrekkelijker.

Laten wij de voordelen van groene energie eens op rij zetten:

  • – Het heeft een positieve invloed op het klimaat en behoud van het milieu.
  • – Er is minder vervuiling in de lucht (fijnstof en stikstof).
  • – Je kunt groene stroom onbeperkt en oneindig opwekken.
  • – Het is betaalbaar geworden door de toenemende vraag en aanbod.
  • – De schaarse fossiele brandstoffen blijven behouden.

Wanneer je kiest voor groene energie, kies je er dus ook voor om het verschil te maken. Al dan niet in de vorm van uitstoot, het klimaat, de gedachten of het behouden van een goed milieu. Nu je dit weet is overstappen wellicht een stuk makkelijker. Je bent immers verantwoord bezig met wat er op dit moment toe doet.

Je groene energie zelf opwekken?

Naast kiezen voor groene energie dat is opgewekt middels de diverse groenprojecten. Kun je zelf ook energie opwekken. Kies bijvoorbeeld voor het plaatsen van zonnepanelen, warmtepanelen of beide. Het levert je uiteindelijk meer voordelen op dan wanneer er spaargeld op de bank staat. Er zijn ook nog eens aantrekkelijke lokale als landelijke subsidieregelingen voor.

Zo verdien je zonnepanelen plaatsen vaak binnen een kleine 6 tot 7 jaar terug. Dat betekend dus dat je vrijwel direct je maandelijkse energiekosten kunt verlagen. Waarbij je de investering binnen een aantal jaren kunt terug verdienen zonder er verder ook maar iets voor te hoeven doen.

Je moet natuurlijk wel zeker weten dat je het spaargeld de komende tijd niet nodig hebt voor andere zaken of onderhoud van een woning. Wanneer je ervoor kiest om ook de woning te laten isoleren en het plaatsen van dubbele beglazing kun je mogelijk nog veel efficiƫnter verbruiken.

Nu is groene energie beschikbaar voor iedere consument.

Groene energie is er voor iedereen. Of je het nu wilt afnemen via een energiebedrijf of zelf wil gaan opwekken met zonnepanelen. De beschikbaarheid zorgt ervoor dat je op een laagdrempelige manier kunt instappen en profiteren.

Er zijn zelfs energiebedrijven die de mogelijkheid aanbieden om voor een aantrekkelijke prijs de zonnepanelen op je dak te plaatsen. Waarbij je een gunstige financiering krijgt.

Dat groene energie de energie van de toekomst is mag duidelijk zijn. Je profiteert van veel voordelen en mogelijkheden.

Uw beoordeling post

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *